Splošni pogoji poslovanja s spletno trgovino proflipp

  1. SPLOŠNO

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s pravili o varstvu potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

PROFLIPP.COM” je spletna trgovina, ki jo upravlja Team MARATONEC, 9201 Puconci, ki je ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju ponudnik.

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi sposobnost spletnega nakupovanja. Podatki, vneseni ob registraciji, in geslo uporabnika nedvoumno opredeljujejo in povezujejo obiskovalca z vnesenimi podatki. Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da gre za polnopravno, popolno poslovno sposobno osebo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Z nakupom izdelka uporabnik postane kupec.

Ti splošni pogoji poslovanja opredeljujejo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom kot kupcem storitev/izdelkov  iz »Proflipp trgovine «Spletna trgovina

  1. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vedno na voljo:

Podatki o identiteti ponudnika (zlasti ime podjetja in sedež podjetja ter kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s trgovcem (e-poštni naslov in telefon);

Informacije o bistvenih značilnostih izdelkov/storitev, ki jih ponuja ponudba spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami;

Informacije o razpoložljivosti izdelkov ali storitev iz ponudbe spletne trgovine;

Način in pogoji dostave izdelkov ali storitev, zlasti kraj in čas dostave;

Informacije o načinu plačila;

Podatki o veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine;

Informacije o obdobju, v katerem je še vedno mogoče odstopati od pogodbe, in pogojih za odstop;

Informacije o možnosti vračila izdelkov ter o tem, ali in koliko takšno povračilo stane uporabnika;

  1. DOBAVA IZDELKA, ČAS DOSTAVE IN PREVZEM

Ponudba izdelkov/storitev v spletni trgovini se pogosto in hitro spreminja in posodablja zaradi narave poslovanja na spletu.

Datum dostave izdelkov na zalogi je 1 do 3 dni za naslove za dostavo v Sloveniji, razen če je poštni naslov Slovenije dostavljen kasneje (glej točko 10). Vsak izdelek iz spletne trgovine je dostopen v razumnem roku.

Uporabnik naročene izdelke prejme z dostavo z dostavno službo ali jih osebno prevzame po predhodnem dogovoru. Če je navedeno drugače, se plača poštnina. Za blago, ki ga dobavitelj pošlje neposredno iz tujine, se lahko zaračunajo dodatni stroški carinjenja po veljavnem ceniku carinske službe.

Po plačilu storitev vas bomo poklicali in se dogovorili za podrobnosti, zato je zelo pomebno, da ob plačilu navedete pravilne podatke in telefonsko številko na katero vas bomo lahko poklicali. 

  1. NAČINI PLAČILA

Ponudnik ponuja naslednje načine plačila nakupa izdelkov v spletni trgovini:

S plačilom na transakcijski račun ponudnika podatke za nakazilo prejme kupec ob oddaji naročila. Plačilo s kreditno ali debetno kartico, plačilo prek sistema Paypal. Več o načinih plačila si lahko preberite v zavihku »Načini plačila«

  1. CENE

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike spletne trgovine ponudnika. K spletna ceni je možen pribitek, ki je odvisen od izbranega načina plačila.

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov/storitev in lahko vsebujejo stroške dostave. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Vse cene veljajo v času oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato se lahko hitro spreminjajo. Kljub izjemnim prizadevanjem ponudnika ponuditi najnovejše in natančne podatke, so podatki o cenah morda napačni. V primeru prejšnjega stavka in v primeru, da se cena izdelka med obdelavo pogodbe spremeni, je od trenutka oddaje naročila do potrditve naročila uporabnik (kupec) obveščen o novi ceni. Uporabnik (kupec) lahko v tem primeru spremeni ali prekliče svoje naročilo delno ali v celoti ali pa naročilo potrdi po novih cenah, brez dodatnih stroškov.

V spletni trgovini PROFLIPP vam ponujamo različne načine plačila:

Plačilo z debetno kartico

Ko zaključite naročilo, izberite možnost plačila s kartico, vnesite podatke o plačilni kartici, ki omogoča spletno plačilo, in potrdite. Ob uspešni transakciji je nakup zaključen in vaše naročilo gre v obdelavo.

Plačilo s kreditno kartico

Izberete isto možnost kot v prejšnji točki, le s kreditno kartico Visa ali Mastercard se morate predhodno dogovoriti s svojo banko o pogojih in možnostih uporabe kartice. Kreditne kartice omogočajo različne načine odplačevanja, večini pa je skupno to, da po uspešnem nakupu na telefon prejmete sporočilo SMS, s katerim določite število obrokov posojila in s tem povezano mesečno rento. Pogoji za pridobitev kreditne kartice se od banke do banke razlikujejo, zato se obrnite na svojo osebno banko.

Klasično bančno nakazilo

Po oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli podrobnosti za nakazilo. Dokazilo o plačilu pošljete nazaj na e-mail s katerega ste prejeli podrobnosti za nakazilo. Ko pošljete nakazilo ali nas pokličete in bomo le to preverili bomo začeli z obdelavo vašega naročila.

Plačilo prek PayPal

Sodelujemo tudi s  PayPal sistemom. PayPal je spletna plačilna storitev, ki omogoča plačilo s kreditno ali debetno kartico, bančnim računom ali stanjem na računu PayPal. Prodajalec nikoli ne vidi številk vaše kreditne kartice in bančne številke tako Paypal nudi 100% zaščito pred nepooblaščenimi plačili z vašega računa.

Prijavite se na PayPal zdaj

Na vprašanja v zvezi s PayPal so vam na voljo predstavniki storitve za stranke PayPal, ki vam pomagajo pri težavah, povezanih s PayPal. Pošljite e-pošto za hiter odziv ali se obrnite neposredno na službo za pomoč uporabnikom PayPal po telefonu na številki 1-888-221-1161 (ameriška telefonska številka)

Za več informacij obiščite center za pomoč PayPal.

Prenos med uporabniki spletnega bančništva Revolut

Če uporabljate brezplačno spletno banko Revolut, lahko denar nakažete hitro in enostavno z le nekaj kliki na pametnem telefonu. Denar se nakaže v nekaj sekundah in vaše naročilo bomo lahko takoj poslali v obdelavo.

  1. POSTOPEK NAKUPA

6.1 Tehnični koraki do sklenitve prodajne pogodbe

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:

Prijavite se v spletno trgovino z e-poštnim naslovom in uporabniškim geslom.

Poiščite posamezen izdelek/storitev v kategorijah spletne trgovine, IZBIRATE lahko med številnimi kategorijami in različnimi izdelki v kategorijah, verjamemo, da boste našli kar iščete.

Izbor izdelka za nakup;

Dodajte izbrani izdelek za nakup v nakupovalno košarico;

Določite količino izdelka za nakup v nakupovalni košarici;

Pregled cen izbranih izdelkov in količin, vključno z obračunanim davkom, če se ta obračuna;

Izbira načinov plačila (glej tudi točko 4.);

Pregled pogodbe z izbranim načinom dostave izdelka in stroškov dostave, če se ti obračunajo, ter potrditev in oddaja naročila in s tem zaključek nakupa (glej tudi odstavka 6.3. In 6.4).

6.2. Tehnološka sredstva, ki omogočajo odkrivanje in odpravljanje napak pred oddajo naročila

Pred oddajo naročila lahko uporabnik (kupec) prek grafičnega uporabniškega vmesnika:

Ogleda in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalni voziček;

Oglejte si in preglejte ceno vsakega izdelka in skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka;

Spremeni izbrano količino vsakega izdelka in izračuna novo ceno spremenjene količine;

Iz nakupovalne košarice odstrani izbrane izdelke, ki jih ne želite kupiti,

Obračunavanje ustreznega davka glede na davčno stopnjo, ki velja za izbrani izdelek, in njegovo ceno (davčna osnova).

Pred potrditvijo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočen takojšen učinek, enostaven in brez težav:

Spremeni izbrani način plačila ter pregleda in potrdi posamezne spremembe.

6.3. Naročilo sprejeto

Po oddaji naročila uporabnik (kupec) od ponudnika po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto.

6.4. Naročilo potrjeno

Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik po prejemu naročila preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Ponudnik se lahko obrne tudi na uporabnika (kupca) na sporočeno kontaktno telefonsko številko ali e-mail naslov, da preveri podatke ali zagotovi natančnost dobave. V času potrditve pogodbe uporabnik (kupec) ponudnika po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dostave. Nakupna pogodba za nakup naročenih izdelkov med uporabnikom (kupcem) in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicna.

Posodobljeno:16.01.2023